Календар на Активности

offer lace bridesmaid dresses, lace top bridesmaid dresses
СОВЕТУВАЊЕ на тема „Кривични дела oд oблaстa на финансискиот криминал: даночно затајување, перење пари и корупција“  | 13/11/017

Новости за академијата

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ организира советување на тема „Кривични дела од областа на финансискиот криминал: даночно затајување, перење пари и корупција, кое ќе се одржи на 15 ноември 2017 година (среда), во просториите на Академијата, ламела 3, со почеток во 10:00 часот. 

 

Советувањето е наменето за кривични судии и јавни обвинители од сите апелациони подрачја.

 

На советувањето излагања ќе имаат г. Кирил Темелков, Управа за финансиска полиција и г-ѓа Гордана Ѓешкоска, јавен обвинител на Основно јавно обвинителство Скопје.

 


Темите кои ќе бидат опфатени во рамките на советувањето се следните:

  • Нови трендови на даночно затајување и перење пари
  • Kривични дела од областа на финансискиот криминал


ПРОГРАМАТА согласно која ќе се одвива советувањето можете да ја преземете тука.

 

РАБОТНИТЕ МАТЕРИЈАЛИ кои ќе бидат користени на советувањето можете да ги преземете  тука:

1. Презентација1                                                         4. Презентација4

2. Презентација2                                                         5. Презентација5

3. Презентација3                                                         6. Презентација6

7. Презентација7